Здравей, приятелю!
Как си?
Всичко наред ли е?
Как е семейството?
Животът?
Тук всичко се обърква.
Когато поискаш нещо,
то се прецаква.
Ти живееш в свят,
за твое щастие,
различен от моя.
Тук всичко е бяло и черно.
Безцветно.
Дяволски бледо.
Знаеш ли, най-лошото,
което си срещал,
тук е рай.
Вашата Смърт
ние наричаме Ангел.
Тук е тъй различно.
Но съм благодарен,
че останах.
Вече знам, че трябва
да съм благодарен
и на малкия лъч светлина,
и на мнимата усмивка
на минаващия покрай мен
фалшив другар.
Да подам ръка,
знаейки, че мога да я изгубя,
искайки да помогна.
Но ти не се притеснявяй!
Всичко ще се оправи!
Бъди щастлив!
Докато можеш!
Докато има слънце,
луна и звезди,
и въздух, вода и храна,
нещата ще бъдат наред.
Не се тревожи!
Аз съм добре!
Никога не съм бил по-добре,
летейки свободен,
имащ всичко на света.
Мир и светлина.
Красота. Спокойствие.
Луна, звезди и море...
Забравям за всичко
и всички.
Далеч от нещастието
и грозотата.
От проблемите и неволите...
Казах ти, добре съм!
Не съм бил по-щастлив!
По-жив!
Малка светлинка в тъмнината.
Надежда има.
Нима не забеляза,
че вече съм друг?
Нещата се промениха.
Когато затвориш очи,
всичко е различно.
Всичко е както си го пожелаеш.
По-добро или по-лошо,
което по си харесаш.
Пък нека другите ме съдят
за предателство!
Те не знаят какво е изолация.
Те не знаят какво е самота.
Ти виждал ли си,
чувствал ли си,
че понякога ти се иска нещо?
Много силно.
Нещо нередно. Неправилно.
И трябва да го направиш.
На всяка цена.
Иначе ще полудееш.
И когато го направиш,
когато всичко премине
и лудостта изчезне,
всички те гледат странно.
И те отвеждат на места черни.
Където слънце не огрява.
Където не чуваш птиците.
Ослепяваш и оглушаваш.
Завинаги.
И ти се струва, че утре
всичко ще свърши.
Но, ето, че утре идва.
А след това и друго "утре".
И още едно, и още едно...
Затова, приятелю,
затварям очи. И мечтая.
За слънцето, луната...
За живота...
Никой не може да ми каже нищо.
Щастлив съм.
Макар и самотен.
Но, ти не се тревожи.
Ще се върна!
В моето малко царство на мечти.
И всички ще бъдат щастливи.
Красиви, усмихнати.
По детски радостни лица...
Ще се върна!
Само изчакай утрешния ден...
© Яна Всички права запазени
Ще се върна!
Здравей приятелко! Благодаря за хубавият стих! Стопли сърцето ми!