ЗЕЛЕНО СЕМЕ
Стоя с ръка напъхана във джоб.
Опитвам се и аз да съм добър,
но в мен напира страшен яд и злоба,
Съдбата ми решава някакъв "катър"!
Говори ми на" ти", вместо на "вие".
С това той иска да ме уязви!
Драгойновския дух, във мене да убие,
над мен да се изправи и да бди!
Не съм го срещал.Той не ме познава!
Със всеки тия работи не стават
Не знам защо над мене се държи!?
Не ще му се поклоня "до земи"!
В една инстанция той има достъп,
а аз към нея се стремя.
И той застанал с пушката на поста,
не ме допуща,без да му платя!
Зелено семе няма да закупя!
Аз виждам този мъж не е добър!
О, няма да му се надупя!
И никога не ще му кажа"Сър"!
23.08.2011г.Драгойново
© Христо Славов Всички права запазени