Земя и небе - две измерения,
в безкрайността на този свят,
създадени от Бога, без съмнение,
безгранично щедър и богат.
Красива е земята и богата,
тук призвани сме, да сме добри,
да усетим, как боли сълзата
и колко струват земните ни дни.
Земята е примамливо прекрасна,
с острови, заливи и плаж
и всеки иска от нея, да се възползва
истински, а не като в мираж.
Земята ни блазни със суетата земна,
а небето ни изпраща светлина,
на човека двусъставен му е потребно,
безгрешно небе и грешна земя.
На небето духът ни пребивава,
в най - чистите храмове вселенски
и там душата ни се обладава,
от благословени химни и песни.
Разкъсвани сме между плът и дух,
разкъсвани, между смирение и грях.
Но когато си тръгнем - прах от тук,
да носим отговор добър, а не страх!
© Миночка Митева Всички права запазени