12.12.2021 г., 20:23 ч.

Зима 

  Поезия » Пейзажна
323 0 2

   ЗИМА

 

Зимата бяла

на свойте криле ме люлее.

Високо и звънко

звънци коледарски

простора огласят

и ме унасят...

Нейде далече остана селцето

с пламнали буйни огнища.

Белите снежни пъртини

в моето детство

ме връщат...

Но в днешния ден

детството как да си върна?!

Белият сняг! Белият сняг

заличил е всичко завинаги.

Няма следа. Връщане няма.

Ден след ден

ни променя живота...

И не зная как в мен

една стара мечта

още свети...

 

   П. Иванова

© Павлина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Пепи! Наистина е това вярната дума!
  • простора огласят
    и ме ПРЕнасят
    нейде далече, където
    остана селцето
    с пламнали буйни огнища.

    Мило и топло!
Предложения
: ??:??