15.12.2022 г., 17:56 ч.

Зимна хижа 

  Поезия » Любовна, Строги форми
614 2 7

ЗИМНА ХИЖА

 

Добра къщовница е есента –

последните листенца ще изрони

и дрипавите врабчови гнезда

ще скрие зад драперии дъждовни.

 

Щастлива бях в проклетия сезон,

когато дъх и багри се преляха

и с теб се любехме по цяла нощ –

две голишарчета под лунна стряха.

 

Ала приключи той – и сякаш в миг

връз мене връхлетяха зимни хали.

Остана само тръпнещият вик

 

на птицата, прехапала език

и ниско край дома ми прелетяла

сред бурята, размахала пестник.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??