2.01.2015 г., 16:39 ч.  

Зимна игра 

  Поезия » За деца
803 0 4

Малкото човече

якето облече. 

На пръсти се вдигна

и шалчето стигна.

 

Шапка и ботушки, 

той си е послушен.

Всичко ли направи,

нещо ли забрави?

 

Грабна си шейната, 

хукна през вратата.

Вън снежец валеше,

всичко бяло беше.

 

Ледени снежинки,

палави прашинки

боцкаха нослето,

радваха детето.

 

Бързо на играта

ей там при децата!

Ах,  да може само

да го види мама,

 

как дърпа шейната

нагоре по ската,

но без ръкавички

на свойте ръчички!

© Стъклена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??