5.02.2011 г., 15:48 ч.

Зимна нощ 

  Поезия » Пейзажна
433 0 0

Нощта облече звездния си плащ,

Луната суетливо се навъси

и звуците засрамено изтръпнаха,

под натиска на парещия хлад!

Прозорците смълчано мигаха,

като самотни вперени очи,

загледани в отмиращия ден,

в очакване на свойта господарка.

А тя настъпваше по царски,

с тъма изящно-кадифена

и колие пленена светлина,

със гривни от стаена хладина,

сковала във прегръдките си всичко,

дори незнайната за нея топлина!

© Ангел Филипов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??