9.07.2019 г., 9:20 ч.

Зимна приказка...2 

  Поезия » Друга
177 0 0

 

Зимна приказка...2

 

Зимна вечер... Вятър стене....

Снежни вихри се въртят,

в някакво проклето време

на един объркан свят...

 

Пътник влачи се в гората

що ли тъй е закъснял,

напосоки в тъмнитата

блъска се изнемощял.

 

Сняг навял и заличил е

и пътека и следа,

облаците са закрили

пътят сочеща звезда...

 

Но зад оня храст оттатък

сякаш пламък затрептя:

дáли бе мираж във мрака,

заблудена ли душа!...

 

... За момент е той окрилен

и разтапя се снега,

и натам с последни сили

бърза с „дървени” крака....

 

... в къща приказна внезапно

озарена в светлина,

толкова невероятно

чака хубава жена,

 

пред горящата камина

го прегръща нежно тя,

а съвсем необяснимо

в огъня цъфтят цветя...

 

... Странна музика се носи

и далечни гласове

и отново сенокос е,

веят топли ветрове.

 

Свежестта го упоява

пак на прясното сено,

някъде петел пропява:

първи,

втори все едно,

 

а Жената го докосва

и изтръпва от това --

с любовта ѝ сенокосна,

в ароматната трева...

 

... Мъртав в утрото открили

го до стар, корубест дъб...

... О добър си Боже мили

тъй тешиш Ти всяка скръб!...

 

05.02.2017.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??