16.12.2007 г., 20:13 ч.

Зимна топлина 

  Поезия » Друга
782 0 2
           Зимна топлина

 

Топят се снежинки във чисти очи,

изгарят, горките, в безкрайна тъма.

Протегнала пръсти - докосвам снега,

усещам в дланта си разтопенатa вода.

 

Били са свободни в небето и те -

блестящи, изящни - кристална вода!

Земята корава възпира ги тя -

снежинките нежни безмълвно изчезват.

 

Мелодия на Коледна песен звънти -

проблясват за миг неизгорели снежинки,

а техният допир с топлината кънти -

напомня, че вече са само прашинки.

 

Смразяваща лава от снежен конвой,

застинали редом една върху друга,

обрисували чувствено странен покой -

снежинките - те отлетяха към Юга!

 

© Бианка Тошева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??