8.02.2013 г., 22:10 ч.

Зимни игри 

  Поезия » За деца
584 0 0

Зимни игри

 

Духна вятър и снега

пак натрупа в преспи,

скупчени деца в мига

заиграха в смях и песни.

 

И по скайпа всеки час

иска Петър да играем.

- Хайде! - му отвръщам аз -

за какво се маем!

 

Грабнах палтото завчас,

ала в бързината,

шала си забравих аз

вкъщи на кревата.

 

И колибка всеки вдига,

цялата от сняг.

Снежко покрай нея мига:

,,Утре ще играем пак."

 

Ала още преди мрак

треска здраво ме затресе.

Ах, защо на мене пак,

зимата шега поднесе?...

© Дияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??