16.12.2021 г., 18:05 ч.  

Зимно 

  Поезия
289 3 11

Отдавна съм се скарала със зимата

с досадния ѝ навик да изпъква

и в малките снежинки, и в лавините,

в подаръците коледни, и в мъките.

Облякла се е в бяло и си мисли,

че роклята ѝ страшно ѝ отива

че в ледения поглед има смисъл…

но с нея все се гледаме накриво

и смятам, че и тя не ме харесва

и точно затова ме посещава,

разваля ми красивата прическа,

но тя не знае – стъпва по жарава.

На нейна жертва мигом се преструвам

а после я захвърлям  на земята,

решавам, че за мен не съществува

и хоп: декември също става лято.

 

 

 

© Деница Гарелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??