9.07.2014 г., 22:59 ч.

Зимно море 

  Поезия » Любовна
788 1 2

Зимно море

 

В душата ми пусто е, зимно море.

В самота пак се гонят вълните.

В пясъка скрити са стъпки от теб

и покрити със сняг са липите.

 

А студения вятър се гони с листа,

от дърветата боси и клети.

Ти за мен си остана само мечта,

слънчев лъч, но изгубен навеки

 

И се моли насън мойто зимно море,

да дочака пак знойното лято,

с вик на гларус порещ чисто небе

и с пясък изтляващ в мрака.

 

И да плуват в него красиви звезди

като поглед на млада русалка

и да сбъдне то своите нови мечти,

на зората в утрото жарко.

© Георги Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??