10.01.2020 г., 9:13 ч.

Зимно танго 

  Поезия » Любовна
483 8 12

Нощта, когато меко ни обгръща,

а тишина неканена е гост,

защо пианото магия връща

и кой очаква го на леден мост?

Танцува зимата! Танцува с мрака!

А белите цигулки за кого

треперят в страст? Лъкът сърце изплака

на рамо с рамо в парещо танго!

Беззвездните пътеки ще го водят,

а танц с телата любовта сънува!

Безмълвните очи са неизбродни,

без дъх останах, а мечта бленува.

Пресъхва жаждата, стрелки препускат,

преплитат погледи, цигулка стене.

Една китара струните отпуска,

невинна арфа съм и стъпка време!

Танцува вятърът, танцува сякаш

по знаци на загадачно арго́...

Луната в черен облак е облякъл,

да пази в тайна зимното танго...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??