17.03.2011 г., 12:13 ч.

Зимно... за самодива 

  Поезия » Пейзажна
605 0 5

Под боровете чисти
живее самодива.
Домът ù - парещите листи
на дивата коприва.
Тя толкова години
ме мами упорито:
"Ела при мене, сине,
нали добре поскита!
Нали ти дадох вечни
- на борове смолата, 
ракитите крайречни,
сълзата на сърната.
Нали за тебе палих
светулковите клади,
нали за теб прежалих
лозниците си млади.
Тревата окосих ти
- досущ коси постилах…
и всичко опростих ти…
и още бих простила…"
….
Затуй и в тази зима
усмихвам се лукаво,
защото знам, че има
в какво да се надявам:
Под боровете чисти
ме чака самодива,
под парещите листи
на дивата коприва.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??