23.11.2019 г., 22:38 ч.

Зимноморско 

  Поезия » Пейзажна, Друга
592 0 2

Дърветата, разперили ръце,
ми махат бавно, с клонки-пръсти.
А слънцето, немирно петънце,
промушва се през облаците гъсти.
Усещам гъделът солен
от палавата гонка на прибоя.
А вятърът мъглив, студен,
подсвирква ми иззад завоя.
И гларусите, викат, грачат,
Накацали по топлите комини.
Вървя си аз, денят е мрачен.
И тази зима ще отмине.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря! Морето каза, че ще чака
  • Хареса ми!... Поздравления, Антоне и поздрави на морето от мен!
Предложения
: ??:??