12.12.2010 г., 22:31 ч.

Златните сълзи 

  Поезия » Философска
476 0 0

Поникнала тревичка гали
пръстите на моите крака,
и тръгвайки, сълзи огряли,
след мен оставят те следа!

Пръскам златните сълзи
над морета, океани живи,
над стеснени пътища, реки
и в гората при животни диви!

Следите ми навсякъде живеят
и дишат наравно със трева,
блестят, проронват се и греят
над просторни ниви и жита!

И вървя си аз без злоба
объркан, но щастлив,
преди да си отида в гроба,
ви казвам вече: аз простих!

 

© Любослав Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??