25.10.2022 г., 14:54 ч.

Златното на Есента 

  Поезия » Пейзажна
596 0 4

Златното на Есента, 
Тази веща художница,
Без да иска се разля... 
И обагри клони, листи 
И треви... 
И дори 
Да се постара 
Усърдно да го събере
Не успя... 
Тогава с четката си, 
Тази умела художница
Есента
Цапна тук и там 
С червено и зелено, 
Докато златното превземаше света... 


Людмила Данова

© Людмила Данова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??