3.05.2024 г., 20:28 ч.

Злато от кал 

  Поезия » Философска, Авторска песен, Свободен стих
79 0 0

За пореден път тегля чертата – стига вече

уморих се от лъжливи обещания

разбит на парчета, да - минах през това
и сега ги събирам, няма връщане назад!

 

Дали съжалявам? - може би... за едно за друго

като цяло че съм жив дори е чудо

помня че ми каза да потърся моето Гуру

и аз го открих там вътре в мене брат.

 

И с гордост мога да кажа, че не търся слава,

нито пари - не това са моите мечти,

а да се чуе гласът ми, гласът на истината

и с нея здраво стъпил на краката.

 

И в моята душа няма място за лъжа,

а в суровата реалност има само борба...

Разпънат човек ми виси на стената

за да напомня за това какви са хората!

 

Злато от кал, ходим в кал,

целите в кал, а в душите злато.

В мислите злато, ходите в злато,

целите в злато, но в душите кал!

© Явор Бачев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??