22.02.2024 г., 17:56 ч.

Златохлебие 

  Поезия » Гражданска
164 1 0

 

Земята е планетата на хляба.

Набухва той, тупти като сърце.

Пред него – казват – винаги ще трябва

да сторим кръст, щом вземем го в ръце.

 

Той е икона и на Бога равен –

нали изхранва беден и богат.

Животът диша в него. И е златен

най-клисавият и корав комат.

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??