12.05.2019 г., 10:27 ч.

Злобата 

  Поезия » Друга
335 1 2

                   Злобата

 

Злобата завладява човешката душа,

подтикната от омразата и ревността.

Разяжда хората от вътре тя така,

че стават лоши, няма я вече доброта.

 

Злобата е като капчица катран,

вгорчава меда дори в цял казан.

Тя и завистта са като две сестри,

в душите човешки те се настанили.

 

Злобата е като една отровна змия,

свила се е на кълбо в човешката душа.

Съска, хапе змята хората навред така,

сякаш там никога не е имало доброта. 

 

Злобата е като стара и грозна жена,

която никой не поглежда,тя е сама.

Но вярата, надеждата и любовта,

ще победят злобата в нашата душа!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??