Злобата завладява човешката душа,
подтикната от омразата и ревността.
Разяжда хората от вътре тя така,
че стават лоши, няма я вече доброта.
Злобата е като капчица катран,
вгорчава меда дори в цял казан.
Тя и завистта са като две сестри,
в душите човешки те се настанили.
Злобата е като една отровна змия,
свила се е на кълбо в човешката душа.
Съска, хапе змята хората навред така,
сякаш там никога не е имало доброта.
Злобата е като стара и грозна жена,
която никой не поглежда,тя е сама.
Но вярата, надеждата и любовта,
ще победят злобата в нашата душа!
© Валентин Миленов All rights reserved.