5.04.2009 г., 13:51 ч.

Знаеш, че не съм добър 

  Поезия » Друга
866 0 2

(дует с Девил Ин Хевън)


Знаеш, че не съм добър,
както другите ме искат и виждат.
Както когато един път
се изредиха всички да ме обиждат

Знаеш, че понякога греша.
Съвършенството за мен е нетипично,
но към него аз съвсем не се стремя.
И у тебе търсех нещо лично...

Знаеш, че не съм добър,
просто всички ме подценявят обилно.
Когато стъпиш там навън,
чувството, че си сам, е доста силно.

Знаеш, че понякога не знам
дали по пътя правилен се движа.
Чакам знак. Вървя едвам-едвам.
Надеждата насреща ми се вижда...

Знаеш, че не съм добър и
всички звезди не ми светят лицето.
Останал в мрака, обгърнат,
и само луната ми стига до сърцето.

Знаеш, че не съм поет.
Кой съм аз? Един познат, приятел...
Не добър, но съм до теб.
Светлина от тъмнината.

Знаеш, че не съм добър като
всички останали, затова бягам.
Когато ме поискат обратно,
аз себе си не ще забравям...

© Христо Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стихотворението от една страна погледнато е много добро и оригинално.Имам впредвид,че смисълът който се влага е засегнат от много малко стихотворения.Но честно казано поне според моето мнение ако е написано за конкретно момиче няма да и се хареса чак толкова - с един два реда я вкарваш в образ,останалото е свързано само със социални проблеми.Естествено може да се заблуждавам и стихотворението да не е всъщност в такава насока,но това ти ще кажеш.
  • интересно...
Предложения
: ??:??