17.11.2023 г., 18:42 ч.

Знаеш ли? 

  Поезия » Философска, Друга
169 1 0

Знаеш ли как се нарича,

когато се вгледаш в нечии очи,

тръпка гореща по тебе се стича,

и въглен затлее в твоите гърди?

 

Когато говори човека без думи

и нужно е само до теб да стои,

когато огрее те с тиха усмивка

и бурята в тебе за миг потуши?

 

Знаеш ли как се нарича,

онази искрица в нашата душа,

като невидима сила, която ни води

и път ни отваря към чужди сърца?

 

Зная!

Зная, че има безброй имена!

Някои наричат я обич омайна,

други зоват я като доброта!

 

Трети сравняват я с вяра,

с вярата в хората, в Бог, в любовта!

Четвърти отричат я и заклеймяват,

но дори и тогава безсмъртна е тя!

 

И няма значение как се нарича,

ако присъства във всеки твой ден,

ако жива е в теб като огнена птица

и води те право по пътя смирен!

© Nebula Всички права запазени

Помниш ли, когато свлякох се на колене
и сила нямах, дъх да си поема, даже,
когато събирача на души за мен дойде,
пътя към отвъдното да ми покаже?
Помниш ли, когато бях готов да му се дам ...
  264 
Чуваш ли? Зова те!
.
.
На колене отново в късна вечер,
към теб протегнал немощни ръце, ...
  166 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??