26.10.2008 г., 9:45 ч.

Знаеш ли, мозъче, колко е хубаво да те правят на глупак? 

  Поезия » Друга
1389 0 4
Знаеш ли, мозъче, колко е хубаво да те правят на глупак?

Яко е!

Не ти се налага да се занимаваш с излишни
работи.
За да те направят на глупак, хората полагат толкова усилия, 
че просто е безсмислено сам да се занимаваш.
А, ако успеят
съществуването е толкова просто и елементарно нещо.
Света става приказно място,
няма излишни тревоги и изпънати като струни на арфа нерви.
Всичко си се нарежда, както искаш ти
и само ти.
Обаче другите трябва да знаят какво искаш!
Работа - работа
Пари - пари
Кола – кола
Жена – е па и жена, как без жена.
Дефектите -
или ти ще ги отстраниш с акъл,
или сами ще се отстранят от само себе си,
с тяхна помощ.

Виждаш ли, мозъче?
Само недей сменя желанията си
в последния момент, 
че това да си глупак пропада
и всички усилия да живееш добре 
отиват не в Рая, А ПО ДЯВОЛИТЕ!
Става един Армагедон, 
че колкото и да се мъчиш, не можеш да си го представиш. 
Не можеш!

Да, знаеш 
наносекундата е много малък интервал от време.
Може би времето, за което мислите прелитат през невроните ти е толкова кратко,
че и ти си мислиш под сивата кора, че не го усещам, 
но
времето от последния етаж до плочките 
е 
цяла вечност…

Колко е хубаво постоянно да те правят на глупак...

© Иван Мараджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добре заварил Благодаря за коментарите.
  • Разбъркани мисли... със смисъл!
    /а дали не е за друг раздел?/
    И добре дошъл!
  • Да, наистина е добро, бих добавила и че да те правят на луд, също не е никак зле, поне не се налага да обясняваш кое, как и защо. И да... ако тези, които те правят на глупак са "нормалните", е... наздраве радвай се да бъдем от "ненормалните" стига да не сме като тях Поздрав!
  • Абе, на някои места ме объркваш с противоречие, но определено е оригинално.
Предложения
: ??:??