Забравен е пътят обрасъл.
Стърчи знакът ръждясал.
Скитник от време брадясал,
поседнал на камък мухлясал.
За глътка вода се примоля,
но сам е, загубил и воля.
А слънцето силно прегаря,
ни знак, ни човек не пожаля.
Слепец е човекът. Горкият!
Облечен в проста носия.
Обърнал е гръб, за беда,
на знака с надпис "вода".
Е.И.
© Елена Всички права запазени
С пожелание да си гледаме знаците!