19.12.2011 г., 20:08 ч.

Знам, че царят е гол, сине! 

  Поезия » Гражданска
1093 0 20

Знам, че царят е гол, сине!

 

Знам, че царят е гол!

Всичко знае баща ти-

цял живот като вол

тегля в тези палати!

 

Влача своя ярем

и мълча си тук, сине-

с майка ти да ядем,

а и теб да те има!

 

Знам, че гол е тоз цар,

(то и предният беше),

но е наш господар,

а кой храни, той беси!

 

Тихо!!! Иначе те...

Или-пътища много!

Защо мислиш, дете,

от тук бяга народа?

 

„Свобода или кръв“?

Не!!!Не стреляй към трона!

Свободата е стръв,

а капан е Закона!

 

За такъв като теб

той е, сине, наречен-

роден с този късмет:

да е честно облечен

 

и да тегли-жив вол-

за тез голи богати...

...................................

Знам, че царят е гол!!!

И говедо - баща ти.

© Петя Божилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??