25.04.2017 г., 19:14 ч.

Зодия Риби 

  Поезия » Философска
143 0 0

Привиждат ми се риби, океани –

от слънцето е, щом премрежа поглед.

Въртят се като свредел. И денят ми

прелива изумруди или странност.

Изплъзвам се, на косъм да ме  хванат,

и гледам отвисоко, чак зад облак.

Не дишам, да не чуят и дъха ми

и оберат коралите и хвърлят камък.

Или приплъзвам перки затаени

въртопа с цяло тяло да приема.

Водата да ме грабне, да се слея

в съдбовни и солени откровения.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??