18.05.2008 г., 8:16 ч.

Зодия „Телец” 

  Поезия » Друга
1754 0 10


Бизон убиваме със стрела в сърцето,
говедото може с брадва или с ножа.
От векове избираме първия за тотем,
съдбата на втория никого не тревожи.

Знаем – бизонът е стремително мощен,
по пътя пред себе си всичко поваля.
Говедото ближе виновно с език
и чужда ръка търси да го погали.

Гневен, бизонът фучи до забрава
и бълва от ноздрите огнена лава.
Говедо с ласка бързо се укротява
и след туй него на пастърма правят.

Днес бизоните са вече на изчезване,
на всички по-удобно е без тях.
Говедото е по-лесно за отглеждане –
отдавна тези истини узнах.

Странен избор, но е възможен,
пред зодията с името Телец:
бизон да бъдеш ли на воля
или продаден за жертвен агнец.

Олтар за Телеца е самата Астарта,
но често това е жертвена клада...
За тях обичта не е стока,
а мечтана скъпоценна награда.

Затуй бизон се убива със стрела в сърцето...

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??