26.07.2009 г., 11:34 ч.

Зора 

  Поезия » Друга
685 0 13


Зора. Денят е още жажда.
Тепърва в хиляди очи,
той от росата ще се ражда
и като сън ще се топи.

Дете. Светът е още жажда.
Тепърва в хиляди съдби,
той в труд и мъка ще се ражда
и на сълзи ще се топи.

Живот. Човек е още - жажда.
Тепърва в тъмните души,
искра ще се самозаражда
и времето ще я гаси.

Но безпощадно се вселява
във клетките ни онова,
което мигом утолява
душа, и ум, и сетива.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??