14.06.2023 г., 6:20 ч.

Зов… 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
537 1 2


Сърце, пълно с мечти -

можеш ли да се чуеш,

когато заглъхне пулса ми?

Душа моя, сродни душа -

можеш ли да дишаш,

когато ми спираш дъха?

Светът ще заглуша за теб,

за да можеш да се чуваш.

В обятията си ще те приютя,

да ме вдишваш, за да дишаш -

и там ще те оставя, любов.

Зов на моя живот, искам

да те слушам ден и нощ,

копнея да те слушам,

само твоя глас да слушам.

Любов, озарила пътя ми,

можеш ли да виждаш,

когато ме заслепиш?

Живот, пълен с цветове,

можеш ли да живееш така

когато всичко е сиво?

Любов, заслепи ме -

та да прогледна –

значимото е невидимо

за очите, мой малък принц…

Живот, оцвети ме –

от сивото да направим дъга,

света да оцветим с любов -

единствена за нас…

Мечта на моето сърце,

заедно всичко ще понесем,

заедно ще изплачем мъките,

заедно ще се смеем, любов.

И ще се обичаме всеки миг,

мечтите са безсмислени,

без да бъдем заедно…

Зов на сърцето ми, искам

да те слушам ден и нощ,

копнея да те слушам –

само твоя глас да слушам…

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, приятелю! Бъди вдъхновен и щастлив! Със здраве!
  • Мисля че много пъти съм заявявал колко много ми импонира любовната ти лирика, Лили! В нея има чистота на едно туптящо за обич сърце, в нея има искреност на чистата любеобвилна душа, в нея има тръпката на богоопределеното да създава и отглежда живот женско тяло. Поздравления, скъпа приятелко!
Предложения
: ??:??