Омръзна ми от снегове,
от минусови градуси,
липсва ми бурното море
и кръжащите над него гларуси.
Нуждая се от слънцето, топлината,
от ласките на вълните,
от пясъка в косите,
от росата в тревата.
Искам морският бриз
да погали отново лицето ми,
да развее закачливо моите коси
и това да сгрее сърцето ми.
Лято, моля те, бързо ела!
Искам поляни, пълни с цветя,
искам още
дълги нощи,
леко прохладни
и много приятни.
Мечтая си за онази зеленина,
която събужда в мен радостта,
иска ми се да покоря върха
на някоя висока планина -
нуждая се от топлина.
Лято, моля те, ела!
© Богдана Маринова Всички права запазени