22.10.2020 г., 11:55 ч.

Зрелият мъж 

  Поезия » Гражданска
313 0 0

 

Брада посивяла, набола едва,

рисува дните на зрелия мъж.

Открадва си време, час, дори два,

поглежда към себе си, така изведнъж.

 

Вече не вярва на думи, целувки,

на поглед, прегръдки и какво ли не още.

Безгрешно познава лъжа и преструвки,

от тях е далеч и спокойно спи нощем.

 

С брадата набола едва, той облича,

ситните бръчки на своето минало.

Зрелият мъж силно обича,

любов има в сърцето, ще има, и е имало.

 

Явор Перфанов©

21.10.2020 г.

Г. Оряховица

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??