3.02.2011 г., 22:21 ч.

Зрънце вяра 

  Поезия » Гражданска
1765 2 15

ЗРЪНЦЕ ВЯРА

 

                  "Животът ще дойде

                    по-хубав от песен..."

                        (Н. Вапцаров)


Моторът на днешното време закиха.

Враждата помете  на дните мечтите.

Студените вихри небето покриха,

народът тревожен понесе бедите.

Не стана животът ни хубав и лесен.

Звездите отгоре не славят човека.

И хлябът е черен, горчи като плесен,

Съдбите ни кретат по крива пътека.

Убиват я нашата вяра, поете!

И в бялата пролет, и в дните честити.

Но тя продължава все още да свети

в сърцата ни гневни със рани покрити!

Ще вземем от твоята вяра по зрънце!

Ще вдигнем за полет невиждан крилете!

Ще дойдат години и нашето слънце

ще грейне с усмивка на пролетно цвете!

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??