26.07.2020 г., 20:25 ч.  

Зверчетата безсъници не хапят 

  Поезия » Друга
444 9 9

Безсъницата тихичко  въздиша,
рисува златни руни, по тавана.
С носленце мокро бута ме - да пиша,
с перо от сън. Но как ли да го хвана?

 

Звездите вън са с облачни пижами,
в небето кадифено се прозяват.
И мятат лъч - да заловят съня ми,
щурчетата приспивно ми напяват.

 

Разрошвам с пръсти козинката мека,
безсъницата палаво се блещи.
Магия правя, бавно и полека,
от думи, звезден прах...И още нещо.

 

Безсъницата клепките притваря,
и светли думи по дланта ми капят,
с лъжичка обич, в тайната отвара,
зверчетата безсъници не хапят.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??