11.03.2009 г., 19:04 ч.

Зверове 

  Поезия » Гражданска
753 2 1

              Зверове

 

По улиците на града

се движат зверове различни.

Срещам често аз студа

във погледите им безлични.

 

Оглеждам се и търся аз

с надежда хора да открия.

Но изпадам във екстаз

от страшната им олелия.

 

Вълци, лъвове и мечки,

пък и други по-обични,

движат се край мене всички

бързат по задачи лични.

 

На връх висок се покачих,

пред мен се ширнаха ливади,

в които аз си поглед впих

да видя има ли и там примати.

 

Но за моя зла съдба

там видях животни много.

И за разлика от тез в града,

нищо нямаше във тях жестоко.

© Пепа Райчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, за съжаление има и такива! Пожелавам ти да си далеч от тях. Стихотворението ми хареса! Браво!
Предложения
: ??:??