29.08.2021 г., 0:14 ч.

Звезден компас 

  Поезия » Философска, Гражданска
633 5 5

Отражения звездни в канавката светят,
в тъмното, с мрака когато се слеят.
В отблясъци чисти докосват с лъчи,
тогава водата е чиста, тогава мълчи.

Поток от звезди-персеиди, желания,
спектакъл небесен от мечти-пожелания.
Пожелай си да бъдеш... дори да си в кал,
дори там ще светиш, ако си дал.

Поглед отправил към небесната шир,
в тъмното светят звездите в шпалир.
Показват ти път, ръка протегни,
шепа звезди и за други вземи.

Всяка от тях е светлина-ориентир,
гледай към тях, ще усетиш зефир.
Път неизвестен към нови вселени,
въздух пречистен от всички проблеми.

Тишината е няма, светлината говори,
калта понапукана... без сили да спори.
Измита внезапно, ефектен контраст...
звездите тогава са в зрача компас.

28.08.2021г.

 

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите »

19 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиво, мечтателно и феерично стихотворение!
  • Хареса ми ,Теди и давам глас! Пожелавам ти успех!
  • " Пожелай си да бъдеш... дори да си в кал,
    дори там ще светиш, ако си дал"!!!👏

    Колко истини има в стихотворението ти, Теди!😍 И как изумително сме стигнали на финала и двете до компаса в творбите си! Това за мен е знак, че мислим по един и същи начин и ме кара да те чувствам още по-близка!
    Успех, миличка!🤗💝🌹
  • Хубаво и възраждащо!
  • С радост гласувам за ефектния ти стих, Теди!
Предложения
: ??:??