17.10.2009 г., 10:52 ч.

Звездите ли? 

  Поезия » Хумористична
472 0 2

Нощ. Тишина.

Гледаш луната -

все е самотна,

но... е в позлата.

Върху звездите

поглед ли спираш,

пак на земята

в миг се намираш.

Вече не си

и романтичен.

Ставаш отново

мрачен, критичен...

Свързваш звездите

с песни, куплети -

(станаха много

с изкуство заети)

и... ще кажеш

с поглед в луната

- някой ще блесне ли

с нейна позлата?

(Че отразена е,

знаем го всички).

Но е единствена

сред много

         звездички.

© Харита Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??