22.11.2011 г., 20:26 ч.

Звездите са звезди... защото са високо 

  Поезия » Пейзажна
505 0 0

Звездите са звезди... защото са високо

 

Дишаш днес и виждаш в мен

всеки спомен на сърцето.

С копнеж по теб, от стар рефрен,

усмивка грейва на лицето.

 

Боиш се, знам, от онзи край,

след който всичко ще приключи.

Синоним на болка от шамар,

мечтата може в миг да счупи.

 

Но тя е толкова красива,

като лъч блести в нощта.

А на небето му отива

тази мъничка звезда.

 

Тя родена е с таланти

и иска пак да заблести.

Дори когато ù се плаче,

усмивки скриват сто сълзи.

 

Неон в косите ù проблясва,

като от истински звезди,

а с топъл бриз денят угасва,

с перото лъч да сътвори.

 

Но ражда образи и случки

в плен на зрелищна съдба.

Как животът ще отключи

миг на сбъдване в света?

 

Без „краят“ пак „света“ да смачка -

света на приказни мечти,

А звездата с всяка крачка

в бездната да полети?

 

 

28 януари 2010 година

Шумен

 


© Галена Върбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??