19.07.2022 г., 19:08 ч.

Звездни души ( по Калоян Христов ) 

  Поезия » Философска, Друга
751 1 1

И този ден безславно си замина

Изпращам го помахвам му с ръка

Стрелките на часовника отмерват 

отрязъци самотна тишина

 

Какво направихме пропуснахме и преживяхме

остава без значение, уви...

когато си направим равносметката

и на вечерта се насладим

 

Надявам се и утрото да срещна

Ще бъде много по- красив деня

изпълнен с обич, доброта и нежност

със детската невинност на мига

 

Благодаря, че този ден посрещнах

че залеза изпратих в тишина

Във този миг, затворен в тиха вечност

угасват хора нейде по света.

 

Поемат път загадъчен, незнаен

Превръщат се в студена светлина

която в миг небето осветява

Звезди се раждат плахо през нощта

 

И хем са хора, хем звезди далечни

Красиво светещи изгубени души

намерили се в мрака на Безкрая

Отправили към Бога своите очи

 

Обичайте се докато ви има

на тази грешна и разпътена земя

за да пречистим, възвисим душите си

За да я има просто любовта

 

© Росица Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красив стих ,Роси изпълнен с много мъдрост и смисъл !

    Обичайте се докато ви има
    на тази грешна и разпътена земя
    за да пречистим,възвисим душите си,
    за да я има просто любовта.
Предложения
: ??:??