Jan 31, 2023, 10:02 AM

Ама, каква музика имаше едно време, а?! 

Collages » Romantic
847 6 10

© Георги Стоянов All rights reserved.

Виждаше ги в парка. Седяха един до друг и си говореха на висок глас. Предполагаше, че недочуват. Лицата им бяха набръчкани с неразгадаемите йероглифи на времето. Тя беше забрадена, облечена с овехтяло манто, подпираща се на стар бастун. Той изглеждаше по-наперен в тъмносиният си костюм, носещ чадър ...
  398  16 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • И аз приех Пърпъл постепенно. В началото всичко ми се изглеждаше като голям джангър, но после открих тяхната перфектност. Да не говорим, че в началото музиката на Бийтълс, ни се представяше за "хулиганска", а тя е толкова мелодична и приятна. Стигнал съм до извода, че всеки намира сам своята ниша и си се чувства добре там. Така е и с картините, поезията и изкуството въобще. Никой не може да ти натрапи шедьоврите си. Трябва сам да си ги харесаш.
 • Не търси проблема в себе си - проблем няма. Всеки чувства това изкуство по различен начин. Аз си спомням, когато си купих първите две касети с дет метъл и колко голямо усилие приложих докато си внуша, че не съм си хвърлил парите на вятъра. Така зацених този стил. Сега ми е любим.
 • Прав си. Всяка музика идва с времето си, не съм против новото, но наистина, нищо не ме грабва. Може би причината е в мен или в напрегнатите времена, в които живеем. А може би, тогава съм бил влюбен и съм имал по-изострена чувствителност. 😍
 • Музиката се променя (развива или деградира) успоредно с човека. Аз мога да кажа няколко думи само за тази музика, която аз слушам - метъл. Хард рокът и Хеви метълът бяха в силата си 70-ти и 80-те год. И сега има нови групи които творят в този стил, но нищо не ме грабва. Или тези стилове са изчерпани или... няма какво да се предложи. Траш метъла беше в силата си от средата на 80-те и началото на 90-те. Обаче в Дет метъла се творят интересни неща. Е, тоя стил наистина се разгръща и развива - вече 30 години и отгоре.
 • Нещо те е подхванала носталгия ли?
  Всяко поколение не се радва особено на следващото, такъв е живота.
  Красив колаж, но върпеки свежите и по-нежни цветове, леко прегърбената двойка някак напомня за преходността и загубата.
 • Бийтълс, Пърпъл, Флойд, после диското... но да оставим музиката, социалните контакти бяха реални, нямаше смартфони, нямаше интернет, нямаше сайтове, нямаше я играта "тинамен-азнатеб" и поетите пишеха стихотворенията си на обикновена хартия. То, нямаше и толкова поети, защото станеш ли поет, трябваше да възпяваш партията, ама това е друга тема. 🙂
 • Красиво е! Точно така го усещам. Бяхме млади, купувахме новата плоча на някого и я въртяхме непрекъснато. Имам още двойния албум на Бийтълс. Беше по-спокойно.
 • Едно време нямаше ковид и хората масово ходеха на концерти. В грамофонните плочи имаше магия, придобиването им беше приключение. Половете бяха ясно разграничени и имаше истинска любов. Животът ни беше в розово, защото бяхме млади, а и музиката беше страхотна. Днешният свят е изкелефенчен до немай къде, за съжаление и вместо към по-добро, отива към по-лошо. Миналото се оказа по-добро от бъдещето, пак за съжаление. Това е положението.
 • Хубав колаж.
 • Красота! Използвал си страхотни цветове. Поздравления!
Random works
: ??:??