Dec 4, 2019, 2:09 PM

Корица " Вино от глухарчета" - Рей Бредбъри 

Collages » Others
1279 12 58

© Ирен All rights reserved.

The work is a contestant:

Илюстрирай корица »

1 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Мая !💙
 • Още когато я зърнах, се влюбих в идеята ти и мълчаливо й се полюбувах.
  По-късно засякох разни препирни, но ме мързеше да ги чета.
  Но когато "случайно" попадам днес на тази страница, си казах, че е крайно време да кажа нещо и те поздравявам за арт изпълнението.
  /най-малкото защото не вярвам в случайности /
 • Благодаря, Дени! А за "не е важно" си много права. Ангелче, Блу, още веднъж благодаря първо че надникнахте, а после и за подкрепата. Блу, вицът е трепач, вече го разказвам, насам -натам. И да вземем да я загърбим тази тема, а да се съсредоточим в следващата. ккаво ще кажете, момичата?
 • Поздравления. Спечелило, неспечелило - не е важно. Много е хубаво!
 • Още веднъж поздравления, Ирен! Изчетох цялата полемика и това, за което се сещам е следната размяна на реплики от анекдот "- Виниги правиш от мухата слон ! - Така е, защото съм вълшебница " . Та и тука така - на моменти се изумявам от броя вълшебници в сайта.
 • Безжичен, ти който си съвсем безкомпромисен и суров в критиките си, нещо "омекваш"./усмивка/ Абе, вие с Хари Марков по някога ме скъсвате от критика, ама си трая, вслушвам се, обичам критиката когато е градивна и се уча. Обаче.... с Валя сте много прави. Нищо не печелим, ама и нищо не губим. Остават изводите, които всеки сам да си направи, защо е тук и има ли потребност за себе си и за другите.
 • Да кажа на киселяците и нерваците в сайта и в живота, да бъдат по-добронамерени и усмихнати, е
  все едно да кажа, на налъмите да цъфнат. Колажчето създава ведро настроение. Който е чел книгата, ще е наясно, че много си пасват. Останалото са празни приказки.
 • Ето, Валентина го каза най-точно. И нека повярваме на нейното мнение, защото тя май е единственият професионалист в този спор. Ама спорът ми се се струва доста безсмислен. Ами ние тук (или повечето от нас) сме просто, за да се забавляваме.
 • Хора, я се успокойте, не ми вдява главата, че се дърлите за подобно нещо. И какво печелите - медалче на стената в сайта. Хайде стига глупости. Голям праз. Твърдя, че съм професионалист, направила съм стотици корици. И какво от това? Наясно ли сте колко олеквате с подобни препирни?
 • Аааа, не! С това последното не мога да се съглася! Нищо не се опитвам да замажа! това са две различни неща! Едното е предизвикателството тук, за което прецених, че предна корица е достатъчно, тъй като така или иначе няма зададени други параметри. Това пък, че съм лаик и никога не съм правила пректи за корици на книги също е вярно, нито пък илюстрации за книги или нещо за предпечатна подготовка. И третото , че съм наясно, че това което съм публикувала не е достатъчно, за да е проект за истинска корица, според мен не е нужно да си специалист, за да го разбираш. Тоест - разбирам го. Колкото до коментара на Ригит, препрочетох го. Да, много е ласкав, но освен за самата идея и въздействие, аз не намерих да е писал за нещо друго, но.... карай. Какво да замазвам гаф на жури? Кое жури? Нали журито сме ние? Лаици, по-малки лаици, по-голями лаици и някой друг не лаик. Авторите в "Откровения" е журито и то няма как да се нарече професионално.
 • Ире, чета и виждам как се опитваш хлъзгавичко да замажеш гафчето. Първо написа, че вие- лаиците не сте наясно с темата, сега пък пишеш че си наясно, от което ми стана ясно че съм прав в твърденията си. Благодаря ти за милите думи и за това, че се опитваш да ме разубедиш да остана. Гафа е в журито, не е в теб. Ти си направила, каквото си решила за правилно, не се опитвай да замазваш чужди грешки. А "Ригит", ако не се беше изказал/а/ неподготвен/а/, нямаше да се стигне до тук. И отново ще напиша: Моля журито да свали произведенията ми от конкурса !
 • Хийл, благодаря. Позабавлявах се, докато не ме класираха на първо място. Пепи, Плевелче, благодаря. silvina84 (Силвия Йорданова), благодаря и на теб. Още в първия отговор на коментар споменавам точно това, че това е по-скоро като скица, като идеен проект. Наясно съм, че ако е корица за идаване на книга, човек трябва да се съобрази с много други параметри, но ми се строри излишно да задълбавам в такива, след като никой няма да използва реално корицата. Веселине... мога да кажа единствено, че съжалявам, че смяташ да напуснеш раздела. Ще липсваш. Качваше интересни неща, а авторите в него се броим на пръсти. Надявам се да размислиш. Самата аз често участвам в предизвикателствата най-вече за да може да се "поддържа огъня". Но всеки разбира се сам решава къде и да кога се чувства на място.
 • Поздравявам всички участници и коментирали. Писах на Сенд на "лични", защото той единствен ме разбра и мислех да спра до тук. Ире, ти правиш "магии" с колажите си - признавам. Но не смятам, че съм в сайт за аматьори, защото тук има превъзходни поети, писатели, фотографи и художници. По думите ви излиза, че всички тях ги принизявате като аматьори /нали така, Хийл/. Вярно е, че има и единици /като мен/ и точно затова съм тук, да се науча, а се оказва че дори и журито е аматьорско по думите на Пепи. Не съм обелил и дума за моите корици, няма и да го направя. Вие така си се ощетявате взаимно, защото всеки е отделил от времето си, положил е някакъв труд и се оказва накрая че е само пълнеж. От мен... сбогом на колажите, бъдете здрави!
 • Честито, Ирен! Идеята е прекрасна. Обичам да чета Бредбъри. Стана ясно, че никой не очаква професионални неща, но всеки изработва нещо, в което влага много труд, нали? Има съвсем елементарни неща, които изискват малко проучване, за да стане от това наистина "корица". Аз съм готова да ти помогна, за да я направиш такава, ако имаш желание, разбира се. И какво лошо има да се научим? Корицата може да се използва, когато е направена по правила, а така, в този вид, си остава една хубава, но недоразвита идея.
  Ще добавя само, че кориците и на двете ми книги, са дело на автор от сайта - Марина Петрова (amazonkA).
 • И понеже не е конкурс за отпечатване на корица, а за идея за корица, гласувалите оценяват това, което виждат по своите си критерии -
  Heel (Хийл) го каза много точно. Ако беше за професионалисти, щеше да има професионално жури,
  Честито на победителите!
 • Много хубаво се е получила. Поздравления, Ирен!
 • Тема е "Корица", както я разбирате. Професионалистите я разбират по един начин, аматьорите – по друг. Ще се радвам, ако сте се позабавлявали.
 • Прегледах отново всчки колажи по темата. Единствено на художника (Веселин Христов), кориците са цялостни. Очевидно, че ние лаиците не сме разбрали темата така, както я е разбрал той. И вероятно бъркаме. Това, което се чудя, защо този въпрос не беше поставен още когато започнахме да качваме кориците. Докато имаше време да се "поправим" ако имаме желание. Да направим друга корица, на друга книга. И друго се чудя, защо толкова често предизвикателствата се превръщат бойно поле. Та това е просто една игра. Не е ли? Задачки за раздвижване на мозъка. Щом първото ми място е заради това, че съм симпатична, то - "Хора, благодаря ви отново за огромната симпатия, която изпитвате към мен!" И Веселин, не ревнувай. И теб те харесват и си им симпатичен щом си на второ място и ни дели един глас.
  п.п. Сякаш сме малки деца и играем на "Не се сърди човече" ....
 • Всички я карат на симпатия и в живота е така. Нали не мислиш, че задаващият темата, може да предвиди всички ситуации и задавайки я, трябва да напише ферман от поне десет точки, които да се спазват буквално. Много чувствителен художник се оказа. Откакто съм в "Откровения", все повтарям, че хората са много обидчиви и с тях не може да се води диалог. Ама никакъв! Дали аз ще се изтрия или ти, какво ще се промени? Нищо. Емоционална нестабилност и липса на разумен подход.
 • Сенд, основното тук е, че я карате на симпатия, а не темата която е задал Хеел, а тя е "Създайте корица", а не "Лице на корица". Като автор, държа да ми премахнете творбите за участие в конкурса. Толкоз!!!
 • Не! Изобщо не визирам теб! Разбрах какво казваш, по принцип си прав, но основното тук е добрата идея. Вманиачването в детайлите, често отблъсква участниците, това казах. А ти си ми симпатичен, харесвам нещата, които качваш, няма повод за обида и тръшкане.
 • Сенд, маниак ли ме наричаш? Опитах се да обясня, че на колажа Липсва пояснение какво е съдържанието на книгата. Може да е книга с готварски рецепти. В случая не ме интересува класацията ви, а излагацията ви. Оттеглям си моите колажи и повече Не участвам в нагласени класации в категория "Колажи". Има си правила- вие не ги спазвате. Чешайте си Его-то без мен! Чао!!!
 • Честито, Ирен!!!
 • swestan (Светла Стоименова) Писах ти
 • Ай, стига, де!
  Да не сме на Олимпиада и Heel да е допинг контрол?! Хубавото си е хубаво. Какво е това вманиачване?! Стегнат и изискан е колажът, не са онези превъзнасяни “кръпки”, които много се котират в “Откровения”.
 • Сенд, благодаря! Няма да хукна. Само смятам да предложа , ако и Хеел смята, че не съм изпълнила условието ва задачата да ме дисквалифицират.
 • Това е идея за лице на корица, а не е професионално изпълнение, според изискванията на печатницата. Ако се стигне до там, ясно е, че ще се направи както трябва. Вдигам си всичките палци, защото наистина е оригинално, а Иренчето е притеснителна, току виж хукне, заради приятелската критика. Давай нататък, Иренче, вече знаеш, че можеш.
 • Ире, затова не се и обърнах директно към теб. От страничката ти виждам, че си много добра в колажите. А идеята ти за лице на корица наистина си я бива - няма спор! Просто една книга има корица и кОли /страници/. Нищо сложно. Дори и да има подвързия, тя пак е със същите параметри, като на корицата. Мен пък ме правят "крив" от критики при фотографиите, щото там съм "боса- нова".
 • Мария, Райна, Блу, Веселин, благодаря за похвалите, мненията, гласовете. Веселин, аз понеже корици на книги не съм правила и въпреки, че съм наясно, че горицита има и задна част и гръбче, изобщо дори не ми е дошло на ум, че не съм спазила условията на конкурса. Повярвай ако бях наясно, че в конкурса условието изисква да бъде направен и гръб - щях да го направя. Ама така е... непрофесионалистът ще направи грешки.
 • Честито и от мен, Ире. Нямаше да се включа, ако не беше обстойния "анализ" на Ригит. Това, което ще напиша е критика- Не е заяждане. Първо: не са спазени условията на конкурса. Това не е Илюстрация на корица, а на лицето на корица. Какво има на задната част, не е ясно. Второ: Корицата има и "гръбче". Гръбчето е дебелината на книжката, върху която също се изписва заглавието и автора.Трето: На лицето не пише- роман ли е, поезия ли е, разкази ли са, що е??? Ако автора не е познат на публиката и напиша /например/ " Сок от копър - Джон Прескът" на някой ще му стане ли ясно какво е съдържанието на книгата? По коментара ти разбрах, че си знаеш за грешките, та критиката ми е насочена към "сомелиерите". Айде, че много се разприказвах. Извинявам се, ако съм засегнал някой.
 • Поздравления, Ирен!
 • Охооооо, чудя се защо толкова много ми излизат известия за творбата ти!?
  А тя спечелила първото място. Много и искрено ти се радвам, Ирен!
 • Иренка, браво! Много се радвам за това
  твое първо място и те поздравявам сърдечно!💖
 • Благодаря, благодаря, благодаря! Приятно съм изненадана, дано наистина да е заслужено. Оттеглям се за кратко за да измисля следващата тема. Дано е интересна за повече хора.
 • Ехаааа!
  Браво на Какичка!
  Напълно заслужено първо място!
  Заданието е изпълнено брилянтно!
  Корица е едновременно и класика и художествен креатив, в която от всякъде искри размахът на чувствен творец. При това всичко си е в пълен унисон, както със самия дух на Бедбъри, така и със смисловата конкретиката послужила за гръбнак като фаболата в книгата.
  Колкото за самото изпълнение лично на мен най-много ми допада идеята ти за вертикалния контраст между стилно обрания класически порядък в титулната част и емоционално цветовата загадъчност будеща алюзия за опиянение от топли летни спомени в долната част на корицата!
  Поздравления Какичко!
  Хайде сега измисли нещо сакрално като тема за тази тавтологичната като загадъчност година 2020!
  И успех за всички колажи които ще сътвориш от тук нататък!
 • Честито!
 • Заслужена победа! Когато си готова с новата тема ми пиши на лични.
 • Направо леко се изчервих, Райне! Но ми стан априятно.Благодаря!
 • Ти цялата ухаеш на изкуство! Красиво е
 • Благодаря, Краси!
 • Глас и Успех!
 • Благодаря, благодаря, благодаря! Лена, чакам с нетърпение твоята корица. И докато чакам се чудя, приказки ли ще избереш или нещо друго.
 • Видях и другите ти проекти, но и аз като теб мисля, че това, което си ни показала, е най-доброто! Успех, мила!
 • Идеите са супер! Достойно си се справила и технически! Гласувам!
 • Пепи, Безжичен, добре сте ми дошли. Мнението ви за идейката ми е важно за мен!
 • Хареса ми.
 • Най-добрият избор! Само ми се ще да видя и в бутилката малко вино и една-две капки, как падат към чашата, за да има връзка между елементите.
  Бутилката със заглавието ми стоят отрязани така.
  Глас и успех и от мен!
 • Мария, Ангелче, благодаря за посещението и вниманието. И се радвам, че проектът ми ви е доставил някаква естетическа наслада.
 • И аз да кажа, колко много ми хареса!
  Чудесно решение за корица, кореспондираща със заглавието! Браво!
 • Благодаря! Светле, разбира се, че има какво ое да се желае. Но обеавам, че ако от някое издателство ми поръчат да направя корица за някоя книга, че е отделя повече време и няма да излагам сайта. Благодаря отново и на Хийл (всъщност така ме запали, че си зарязах работата, за което не знам дали е редно да благодаря) за темата. Много е интересна„ Поне за мен.
 • Признавам, изрових от нета кориците на вички издания на Вино от глухарчета/ dandelion wine на Рей Бредбъри и вече имам любима Това е твоята корица, Ирен!
  И да не са само суперлативи ще направя и малко препоръки. За заглавието може да използваш по Винтидж шрифт и бутилката да не изглежда толкова "комерсиално", но това си е мое мнение... Отново да кажа, че ми хареса МНОГО!
 • Видях ги, Ирен. Другите са по- схематични. Това, което си качила в сайта ми харесва най- много. Нежно, красиво, загатващо вълшебство и омайващо като виното от глухарчета. Колкото пъти съм чела нещо от Бредбъри, съм имала чувството, че се потапям в някаква магия.
 • Много е добро това! Тук вече, можем да говорим за естетика!
 • Успех, Иренче!
 • Благодаря, Блу. Радвам се, че ти харесва. Надникна ли да видиш другите? На мен ми беше трудно да избера, коя точно да кача. Те са по-скоро скици на корици. За да е точно проект би било добре в заданието да има и размери и малко повече да се помисли около размера на шрифта, разделението на полетата. А това което напарвих са набързо "скицирани" идеи.
 • Много е хубава, Ирен!
Random works
: ??:??