Oct 23, 2020, 7:57 PM

Малкото Време и Голямото Време 

Collages » Cards
151 2 7

© Ирен All rights reserved.

Професията на баща ми беше счетоводител, но като човек - голям чешит! На мен също ми се искаше да вляза в икономически техникум, но той ме натика в Механото с думите, че това да се занимаваш с чуждите сметки не било работа за мъже. Пък и видите ли неговите и двамата дядовци били техничари. И като се ...
  223 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Мисля, че в коремчето на малчукана.
 • Малииииий!...За времето разбрах,ама сладоледът къде отиде?
 • Мога единствено да благодаря за добрите думи за колажа ми и да си призная, че такива коментари са най-голямата награда.
 • Колажът е безкрайно интересен. И не само сам по себе си. Предизвика и много интересен коментар. Да, континуума "пространство-време" е ясен и като философска категория, и като учени- Айнщайн, Минковски, Зайков (да помним последния). Но споменаването на този, който въвежда арабските числа (е, точно с това започва цивилизацията на Стария, ерго, на целия Нов Свят, и също законите за размножаване на зайците, нюсйде през 13 век, (Ригит е наясно), ме сащиса - как един колаж може да предизвика толкова разсъждения - значи е бил направен изключително майсторски.
 • Благодаря за колажчето Какичко! Много ми хреса. Получило се е нещо като линейно-евклидова визия на диалога за Времето между Чичодяд и Малчо. Но пък от друга страна има много интересни акценти закачки, подскаващи все още неизучения обемен характер на тази мистична категория Време - част от бинарния континуум Пространство-Време.
  Ако го види Айнщайн да си знаеш, че най-малко ще ти намигне съучастнически.
  Супер неевклидова проява на мислене е да прелееш като фон на колажа обикновения циферблат през календара с онзи спираловидния квази часовник.
  За познавачите на мистичната част на Времето това означава че ти като колажист придваш ОБЕМ на категорията Време, излизайки от тривиланата идея че То е линейна функция на движение от събития от Минало през Настояще към Бъдеще. Защото циферблата, който си поставила най в дясно макар и показан в двумерно пространстов всъщност е логаритмична спирала, в която има вписано числото на Пачиоли и Фибоначи. Разгърнем ли яв обема се получава времеви конус
 • Привет, Марми. Надявам се да ти е било интересно
 • И се получи Малкото Голямо четене(при мен)
Random works
: ??:??