Aug 5, 2020, 1:00 PM  

Изкуството да инвестираш в Дупка 

  Essays » Social, Phylosophy, Citizen
260 2 9
15 мин за четене

© Тебазиле All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Да, Пепи, права сте. Не съм прав аз. Влияя се както винаги. Има израз, борсов термин « investir dans les sommets et les creux ». Спекулантите съветват винаги да се инвестира « dans les creux de marchés  ». От друга страна страшно винаги съм обичал израза « combler le vide  »... За нищо! Но да се съкращава —трябва!
 • ааа, ''празнота'' си е поетично, дори навярно идеално. Но пък"Дупка" си е някак по нашенски. Благодаря.
 • Мисля, че дупка си е добре. "Кое е това нещо, от което колкото повече взимаш, толкова по-голямо става?" Освен това особено нетът заради анонимността е място, където все повече хора запълват т.н. "емоционални липси" или "емоционални дупки"
 • Прекрасно есе! С много по-добър правопис. Има и грешки разбира се. Съгласен съм, че може да се съкрати и да се стегне. От това само ще спечели. Особено ми харесва заглавието: „Изкуството да инвестираш в дупка“. Дали ако се ползва не „дупка“, а „празнота“ няма да стане по-поетично. Питам се аз. ❤︎ от мен 5
 • Една естествена ситуация - поле за размисли. Героят трябва да реши дали да излезе и да нацапа скъпите си маратонки или това е най-скъпият момент в живота му. Метафорично природата, закониите, био-полето въздействат. Психологическа, нервна почва, физическа подготовка. Всичко в живота е свързано. Всичко ни сформира, каквото четем, гледаме, слушаме, средата, хората, професията, образованието, хоби, цели, разговорите. Прави ли ви впечатление колко хора по улицата са усмихнати? Тук, не в чужбина. Дупката е метафора на стоицизма. Никога не знаем какво е на този срещу нас, през какво и как е минал, дори често вадим грешни изводи. Дупката е животът. Тук или в чужбина.Тя е Героят-моралното, духовното развитие, финансовото, материалното-еквивалент на постигнат успех и начин на живот. Понякога наистина в една толкова естествена ситуация...когато видиш такъв човек или ти си такъв... Джапащ, щастлив в калта, те кара да се замисляш нашироко и дълбоко...начина на ''Изкуството да инвестираш в Дупка"
 • Да, добре е да се съкрати.
  Поздравления!
 • Напротив!Трябва да търсим в себе си, вече зададените въпроси, щом искаме да разберем: защо авторът на есето ги задава?
  Който се съсредоточи върху темата, ще открие себе си в коментарите.
  Има читатели, които само критикуват, но са безсилни да го правят аргументирано!
  Другата страна на медала:ти вече си положил труд и знания с мисълта да си полезен с написаното. Но това е продукт, който изнасяш на пазара и очакваш разбиране...
  Но идва един аноним и започва да ти брои механичните грешки, без реално да вникне в същността на написаното !
  Ето,че разбираш,че си неразбран;и дори злоумишлено употребен!
  Анонимният е доволен,публиката (или част от нея),също,най-вече анонимните комплексирани читатели ...
  А, авторът е...огорчен!
  Поздравления за написаното от теб,Тебазиле !
 • Не очаквам отговор, но: защо?
  Прекалено е сгъстено, и трудно за четене. Иначе, вълшебни тротинетки ми хареса. Както и заглавието.
 • Твърде много думи. И твърде много грешки. Има, разбира се, интересни мисли. Откъслечни. Ако се обмисли и съкрати до идеята, която прозира, има потенциал наистина да стане хубаво есе. И есе наистина, защото тук, в сайта, не в конкретния текст, се слага такъв етикет на много нахвърляни думи.
Random works
: ??:??