Mar 8, 2008, 9:13 PM  

Какво е за мен поезията? 

  Essays » Phylosophy
3322 0 8
2 мин reading

Бягство...

    Мога да избягам от всеки и от всичко. От себе си не мога да избягам. Опитвам се да облека емоции в думи, да опиша чувства, да намеря брод...

Спасение...

   От какво да се спасявам? От себе си ли? Та аз непрекъснато се търся и дали някога ще се открия? И ще бъда ли толкова истинска и свободна, колкото в мислите си?

Решение...

  Как мога да вземам решение за нещо, което нахлува в мен – неочаквано, разтърсващо, с въодушевление...

Победа...

    Над какво? Нима може духът да бъде победен?

Тържество...

    Може би... Макар в трудни моменти да не осъзнавам житейските уроци... А колко хубаво е, когато разбера, че съм погледнала в очите поредното предизвикателство и трудностите са вече зад гърба ми...

    ...

    Само едно знам със сигурност – дишам чрез поезията. Вдишвам – издишвам... И тишината ми става свят за поезия...  Една изречена тишина...

 

    Удоволствие е да се води диалог не с думи, а с Поезия. Удоволствие от двубоя на идейност, творчески замисъл, изразни средства  –  но двубой заради самия двубой и красотата от и във него, а не заради някаква измислена и несъществуваща победа... Поезията е в хармоничното внушение, във вълшебството, което те понася... А ритъмът определя сърцето, което чувства... Обичам да освобождавам онзи свят, който понякога тежи на плещите ми. Ако го държа за себе си, може би ще изгубя полета на въображението.

                                                                                        © Павлина Петрова

 

 

© Павлина Петрова All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1510 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??