Aug 19, 2006, 1:23 PM

* * * 

  Poetry
478 0 4

Късно е да се връщам.
Далечен и стръмен съм.
При теб да остана... ще може ли?
Безспир се завръщам,
но съм така изморен. Тъмно е...
отвътре  - в мен. Запали лампата , моля те!

Зная, все още е ден -
не искам деня да обиждам,
но за прилепа е по-тъмен от нощ.
Уж на светло роден,
ослепявам и светлината не виждам.
Всичко е гъста мъгла, по-твърда от острието на нож.

Рано е да заспивам.
Прави ми компания,
поне до дванайсет, остани до среднощ.
Не, не унивай, недей!
Пак ти досаждам, и зная
отново ти преча да спиш.

Живея с видения - символи
с тях дишам, храня се, понякога пея.
А ти си истинска, дори кагото боли.
Дълбая с поглед в себе си, в другите,
докато пулсът ми ослепее в слепите ми очи.
Обичаш ме... и аз... Но ако знаеше, дали...

 

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много хубав стих! Позрави, Митко!
    " Обичаш ме... и аз... Но ако знаеше, дали..."


  • "Всичко - и моят живот, и светът, и хората, всичко, което не е тя - не струва нищо за мене. Всичко, което не е тя - дарявам ти го минувачо."
    П. Луис - Из "Песните на Билитис"
  • Браво,Вестин!Много ми хареса!
  • Хубаво поднесено стихотворение. Някак си звучи като молба. Оригинална е и тази незавършеност накрая. Поздрави, Митко.
Random works
: ??:??