* * *
Представи си, че си капка дъжд,
представи си, че си зрънце ръж
и колко плод ще даваш на земята!
Представи си, че си слънчев лъч
или хладна сянка под липа
и всички живи същества ще радваш.
Представи си, че си дума в стих
или пък нота в партитура
и… макар и да си дребен и частичен,
ти ще бъдеш ценен и съществен,
защото си в основата на всичко.
© Маргарита Дянкова All rights reserved.