Sep 17, 2009, 4:09 PM

* * * 

  Poetry » Landscape
533 0 1

 

 

Вдъхновено от стиха на Самодива (Вики) "Статуя"

 

 

Един поет възпяваше снагата
на статуя, издигнала се над света.
Рисуваше със думи непознатата -
неистинска, но с истинска душа!

 

Възхваляваше я в думи и куплети,

наричаше я с многобройни имена,

в осанката ù – муза на поети,

живели във различни времена.

 

Един поет възпяваше снагата

на статуя, издигнала се над света,

а тя целуваше със обич небесата –

вечен символ на чест и свобода.

 

 

 

 

 

 

© Сияна Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??