На дъното, отново, пак
заровил пръсти в лепкавата тиня.
Наоколо е непрогледен мрак,
протягащ се за шепа милостиня.
На метри под водата е студът,
просмукващ се във костите ти овехтели.
Последна глътка въздух? Все е кът
и не достига дробовете онемели.
Гласът ти изморен и ням е залинял,
и сгърчен шепот само лази из устата.
Всред време и пространство отживял,
разтапя се во воеки във мъглата.
Къде си ти сега? Ще бъдеш ли и утре пак?
Дали си спомня някой кой си бил?
Стоиш сам в сенките на сутрешния зрак
на дъното, угаснал и унил.
© Joakim from the grave All rights reserved.
Особено това: "Гласът ти изморен и ням е залинял,
и сгърчен шепот само лази из устата."
Оригинално казано. Но една от двете думи е излишна - "само" или "сгърчен", аз бих махнала "само"