Feb 17, 2021, 4:19 PM

1/2 

  Poetry » Love
715 0 5

½

Ей така се плевят разстояния –

в черен трафик и лепкав дим.

Ако мога - бих бил постоянен

в това да съм ти необходим.

 

Ей така се изгарят величия –

на обречени думи-лъжи.

Ако мога – бих посрещнал те лично,

преди времето да продължи.

 

Ей така се очакват старания –

в постоянството да съм враг.

Ако мога – бих ставал все рано,

да те чакам за по едно на крак.

 

Но дали ще ми дойдеш ти някога?

Да ми кажеш Любов, че съм мъж.

Аз половината Свят пресякох

и навсякъде засявах ръж.

 

Половината още остана ми

и от моя прогизнал живот.

Накъде ли сега да захвана?

Крия ли още скрижали в кивот?

 

Няма как да го зная избистрено,

аз дотук се домъкнах едвам.

Всяка пролет и мене разлиства ли?

И кога ли ще ѝ се отдам?

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??