Oct 20, 2012, 11:21 AM

*** 

  Poetry » White poetry
391 0 0
Обичам слънцето да слагам в джоб,
да яздя с ветровете - в косите, пеещи цигулки...
Щом здрачът падне - залеза в скалите търси то,
докато аз играя криеница със светулки.

Обичам пясъка - той шепне между пръстите - мечти,
изнизали се - в тиха плитка, сплетена от времето.
А вечер с него да рисувам бледите звезди,
посипвайки праха му по небето, моето.

Обичам как луната боса вечер стъпва 
по пътища неведоми небесни,
внимателно извила сърп - да не настъпи
мечтите на децата си чудесни.

Щом стъпи песента на птицата в полето - 
да правя крачка към гората - пак обичам.
Там голата земя отпива глътка утро от морето,
събрало се в следата на кошута...
 
 
 

© Искра Стефанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??